2020. június 7., vasárnap

Amíg nincs kész teljesen a face- és a weboldal, addig is kis információ a Stílus és Technika-ról.
 Minden írónak van rá jellemző stílusa, technikája, amiről felismerhető, amitől egyedivé válik az alkotása. Mintegy kézjegy, ami szignó nélkül is elárulja az olvasó számára, hogy ki is írta a történetet. Így nem kell kardot a kezünkbe venni és "Z"-t vágni mindenbe, hogy tudják, Zorro volt az.:)
 Ahhoz, hogy ez a stílus kialakuljon, sok-sok gyakorlás kell, amire alapozva kialakulhat, hogy az írónak mi esik "kézre" a történet megalkotásakor és megírásakor.

A terv az, hogy segítsek megtalálni azt a stílust és technikát, amivel egy kezdő író eléri, hogy a benne életre kelő gondolatokat a megfelelő szavakkal, nyelvtanilag helyesen írja le. Ezt azért tartom fontosnak, mert a legtöbb írástechnikai tanfolyam tökéletesen megtanítja a kalandtörténet írására jellemző sablont, amit mankóként nagyon jól lehet alkalmazni, azonban a legtöbb ilyen tanfolyam nem tud mit kezdeni azokkal az írókkal, akiknek egyedi stílusa van, és ezért ezek az írástechnikai sablonok nem alkalmasak számukra, hogy megírjanak egy komplett történetet.

Eddig is sok írónak segítettem, akik megfogadva a tanácsaimat előrébb jutottak, vagy nem fogadták meg, és akár műértők, akár az értő közönség ugyanazokat a hibákat jegyezte meg művével kapcsolatban.

Addig is, amíg mindennel elkészülünk, sok örömet az alkotásokhoz, az olvasóknak meg legalább ekkora örömet bármely irodalmi mű olvasásához. Ha pedig kérdésed lenne, segítségre van szükséged a történetírással kapcsolatban, írj! Csak bátran!

"Egyetlen bukásod, ha meg sem próbálod."
"Soha ne add fel! Soha ne hátrálj!"
Author Image

a bejegyzést közszemlére tette: Wágner Szilárd
Történetíró, szerkesztő, életművész.